Hoe bereidt u zich voor?

Eet kort voor de behandeling niet teveel. Trek ook iets gemakkelijks aan (bijvoorbeeld een joggingbroek), aangezien u tijdens de behandeling uw kleding aanhoudt en u zich vrij kunt bewegen. Een shiatsu behandeling wordt gegeven op een futon, in plaats van op een massagetafel. Om een goed beeld te krijgen van u en uw eventuele klacht(en) zal de eerste sessie ongeveer 75 minuten in beslag nemen. De frequentie en duur van de behandeling houden verband met de aard van uw klacht en uw conditie en wordt in overleg met u bepaald.

Heeft u geen klachten maar wilt u wel de weldaad ervaren van een korte vitaliserende shiatsumassage? Dat kan, een shiatsubehandeling is altijd prettig: daarvoor hoeft u helemaal geen klachten te hebben. Shiatsu versterkt uw conditie, ontspant, kalmeert, en verbetert het lichaamsbewustzijn. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Wanneer u koorts heeft of een zware virusinfectie, is het verstandig om te rusten en zal een shiatsubehandeling even moeten wachten. Datzelfde geldt als u net bent geopereerd of een open wond heeft. Shiatsu is geen vervanger voor reguliere geneeswijzen: het werkt heel goed aanvullend of ondersteunend.